====== DVD-vídeo ====== El CDBurnerXP no és un programa per fer autories de DVD-vídeos. Això no significa que no sigui possible gravar imatges de DVD-vídeo existents a disc. Hi han dos tipus d'imatges de DVD-vídeo que es poden gravar amb el CDBurnerXP. Una opció és utilitzar carpetes que continguin fitxers **SUB** i **VOB**, i una altra és gravar fitxers ISO d'imatge de disc. Per crear fitxers **SUB** i **VOB** farem servir el programa [[http://www.dvdflick.net/|DVD Flick]], evidenment de codi lliure i que podeu utilitzar sense restriccions. ===== Crear una autoria de DVD ===== La pàgina web del [[http://www.dvdflick.net/|DVD Flick]] conté una [[http://www.dvdflick.net/guide/index_es.html|guia]] en castellà que us explica amb detall com crear autories de DVD-vídeo. Podeu gravar el DVD-vídeo amb el DVD Flick, però si voleu fer-ho amb el CDBurnerXP heu de seguir els passos seguents: Descarregueu, instal·leu-vos i executeu el DVD Flick. Cliqueu sobre el botó de la dreta "Add title". {{:images:data:dvd-flick-add-title.png}} Trieu tots els fitxers de vídeo que s'han d'incloure al DVD. Cliqueu sobre "Create DVD". {{:images:data:dvd-flick-create.png?520}} Un cop enllestit el procés (després d'una bona estona), trobareu, a la localització escollida, una carpeta anomenada **dvd**, tal i com es mostra en el gràfic de sota. El contingut d'aquesta carpeta és el que podreu gravar mitjançant el CDBurnerXP (continueu llegint més avall). ===== Gravar un DVD-vídeo ===== Inicieu el CDBurnerXP, trieu l'opció [[:ca:data:compiledata|Dics de dades]] de la pantalla d'inici, i l'opció del menú **Fitxer -> Estructura DVD-vídeo**. {{:ca:menudvdvideo.png?nolink}} Ara, trieu la carpeta que conté els fitxers del vídeo i cliqueu sobre **Crea compilació DVD**. {{:ca:afegeix a l'estructura.png?nolink}} Ara només cal gravar el disc, tal i com ho feu normalment. Recordeu que heu de triar l'opció **Tanca el disc** si no voleu problemes a l'hora de reproduir-lo. ===== Crear un Vídeo-CDs (VCD) ===== El CDBurnerXP no pot gravar aquest tipus disc i segurament mai ho farà, donat que es tracta de tecnologia obsoleta.