Preferències

Cliqueu sobre el botó Options button de la barra d'eines per accedir a les preferències del programa, o bé mitjançant el menú Fitxer → Preferències.

La finestra de les preferències està dividida en tres pestanyes, cadascuna conté ajustos pertinents. A la part inferior hi han quatre botons, el primer: Ajustos predeterminats que desfà qualsevol canvi que hageu fet i torna a la configuració inicial del programa.

Ajustos generals

Preferències: Ajustos generals

Idioma

Amb aquest llistat desplegable podeu tria l'idioma dels menús. Cal tornar a iniciar el programa per a que els canvis es facin efectius. El llistat d'idiomes s'actualitza constantment amb cada nova versió.

Carpeta per defecte per projectes

Aquesta funció us permet triar la localització on voleu desar els projectes nous.

Més paràmetres

Minimitza a l'àrea de notificacions en lloc de sortir
Quant tanqueu el programa, no es tancarà sinó es quedarà minimitzat en una icona a l'àrea de notificacions (part inferior dreta de la pantalla, al costat del rellotge). Si voleu tancar completament el programa, feu clic dret sobre la icona i trieu Tanca el CDBurnerXP.
Adverteix-me si hi han modificacions sense desar quan surti
Per evitar sortir sense desar i perdre les darreres modificacions, quan sortiu apareixerà un avís preguntant-vos què voleu fer.
Pregunta'm com gravar un disc de dades
Si la casella està marcada, abans de gravar un disc de dades apareixerà una finestra amb tres opcions bàsiques de gravació; si no està marcada, apareixerà la finestra de les opcions avançades de gravació.
Pregunta'm com gravar un disc d'àudio
Aquesta funció és igual que l'anterior però en cas de gravar un disc d'àudio.
Recorda el darrer tipus de projecte utilitzat
Si marqueu aquesta casella, a l'executar el programa es passarà per alt la pantalla d'inici i es crearà directament una compilació nova del mateix tipus que la darrera que vàreu crear. En cas de voler-ne una diferent, trieu el menú Fitxer → Tanca, llavors s'obrirà la pantalla d'inici on podreu triar el tipus compilació, acció,… desitjat.
Fes servir la mateixa unitat de mesura per a totes les mides de fitxer
Marqueu aquesta casella si voleu veure la mida dels fitxers de la compilació en KB en lloc de KB, MB i GB.
Desa automàticament els fitxers dels dispositius extraïbles a la memòria cau
Aquesta funció s'utilitza per raons de rendiment i ha d'estar preferentment activada. Serveix per copiar fitxers de dispositius extraïbles a la memòria cau, per evitar lectura de dades massa lenta, o que s'extregui el dispositiu error.
Permet enviar informes (només per al diagnòstic)1)
Activeu aquesta funció si voleu ajudar l'equip desenvolupador ha identificar errades. Quan es produeixi una errada durant el procés de gravació, s'enviarà per Internet un informe. Si no teniu problemes amb el programa, podeu desactivar-la per raons de rendiment.

Opcions de dades

Preferències: Ajustos generals

Etiqueta de disc

Aquí podeu configurar com serà l'etiqueta dels discs de dades per defecte, fent servir aquesta plantilla. Les variables disponibles es mostren a la dreta del camp. Per exemple, si escriviu:

Disc $user-$month_$year

L'etiqueta serà: Disc ElVostreNom-06_2009.
Heu de tenir en compte que les etiquetes estiguin limitades a 16 caràcters degut a l'estandarització dels discs.

Fitxers especials

Hi han dos tipus de fitxers especials, les imatges de disc ISO, i els fitxers de llistes de reproducció M3U i WPL. Aquesta configuració us permet saber com tractar aquests fitxers.

Pregunta'm sempre com tractar el fitxer
Si marqueu aquesta opció, cada cop que afegiu un fitxer especial a una compilació, s'obrirà un diàleg preguntant-vos què voleu fer.
  • En cas d'afegir una llista de reproducció (M3U o WPL) us preguntarà si voleu afegir el fitxer com a tal, o bé afegir a la compilació els fitxers que conté la llista de reproducció. Llegiu l'article Disc MP3 per més informació.
  • En cas d'afegir un fitxer ISO us preguntarà si voleu afegir-lo a la compilació com a fitxer, o bé gravar-lo en un disc. Llegiu l'article Fitxers ISO per més informació.
No preguntis, tracta'l com a fitxer normal
El fitxer sempre s'afegirà a la compilació.

Opcions d'àudio

Preferències: Ajustos generals

Les opcions d'àudio fan referència a la configuració del Replay gain. Lleguiu l'article en anglès Using Replay Gain per a més informació.

Aquesta ajuda s'aplica a la versió 4.0.027. En versions anteriors les funcions són diferents.
Abans: Permet el registre